Іран погрожує «війною на знищення» у разі атаки Ізраїлю на Ліван

Іран погрожує «війною на знищення» у разі атаки Ізраїлю на Ліван

Укрінформ
Представництво Ірану при ООН заявило, що у разі наступу Ізраїлю на Ліван, де базується терористична організація «Хезболла», розпочнеться «війна на знищення».

Про це представництво написало у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Хоча Іран вважає психологічною війною пропаганду сіоністського режиму про наміри напасти на Ліван, але якщо він розпочне повномасштабну військову агресію, то почнеться війна на знищення. Всі варіанти, включаючи повне залучення всіх фронтів опору, лежать на столі», - йдеться в повідомленні.

Як пише The Jerusalem Post, це повідомлення з'явилося через кілька днів після того, як міністр закордонних справ Ірану Алі Багері Кані заявив своєму німецькому колезі, що Ірану необхідно допомогти запобігти подальшій ескалації ситуації на Близькому Сході.

Також кілька днів тому голова ізраїльської Партії національної єдності Бенні Ганц зробив заяву про те, що Ізраїль може знищити «Хезболлу» за кілька днів.

«Ми можемо повністю занурити Ліван у темряву і знищити силу Хезболли за кілька днів», - сказав він.

Як пише видання з посиланням на The Telegraph, Іран постачає «Хезболлі» ракети через бейрутський міжнародний аеропорт Рафік Аль-Харірі, при цьому останніми місяцями спостерігається збільшення використання аеропорту для перевезення стратегічної зброї.

Читайте також: США відновлять постачання авіабомб до Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, у розвідці США прогнозують, що масштабне протистояння між Ізраїлем та угрупованням “Хезболла” може розпочатись у найближчі тижні, якщо Єрусалим та ХАМАС не досягнуть угоди про припинення вогню в секторі Гази.

«Хезболла», підтримуване Іраном угрупування, обстрілює Ізраїль ракетами, демонструючи солідарність із ХАМАСом у Газі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-