У Британії висловили «серйозне занепокоєння» ймовірним втручанням Росії у вибори

У Британії висловили «серйозне занепокоєння» ймовірним втручанням Росії у вибори

Укрінформ
Заступник прем'єр-міністра Сполученого Королівства Олівер Дауден висловив «серйозне занепокоєння» у зв'язку з повідомленням медіакомпанії ABC про ймовірну російську кампанію впливу на британські вибори.

Про це повідомляє The Sunday Times, передає Укрінформ.

Дауден прокоментував розслідування медіакомпанії Australian Broadcasting Corporation (ABC), яка виявила ймовірну операцію впливу з боку Росії, спрямовану на заохочення підтримки правої популістської партії Reform UK Найджела Фараджа.

Під час моніторингу ABC виявила у Фейсбуці п’ять сторінок із загальною кількістю підписників 190 тисяч, на яких публікувалися однакові фото та текстові повідомлення приблизно в той самий час на підтримку євроскептиків. За даними ABC, більшість адміністраторів цих сторінок перебуває у Нігерії, і лише мала частина їх проживає у Британії.

«Ці викриття свідчать про реальний ризик, з яким стикається наша демократія в цьому нестабільному світі. Шкідливі іноземні суб'єкти, що просувають британські політичні партії, політику та погляди, які відповідають їх порядку денному, є ще одним прикладом проблем у все більш нестабільному кіберпросторі 21 століття, і це викликає серйозне занепокоєння під час виборчої кампанії», - заявив Дауден.

Читайте також: Росія прагне вплинути на вибори в США, аби підірвати підтримку України - Bloomberg

Напередодні глава правлячої Консервативної партії Великої Британії Річард Холден направив секретареві кабінету міністрів та голові державної цивільної служби Саймону Кейсу та раднику прем'єра з національної безпеки Тіму Берроу листи з вимогою провести розслідування у зв'язку з інформацією про можливий вплив Росії на британські вибори.

Фарадж викликав хвилю критики минулого тижня після того, як заявив, що розширення НАТО та Європейського Союзу «спровокувало вторгнення Москви в Україну».

Як повідомляв Укрінформ, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відкинув заяви лідера британських популістів Найджела Фараджа щодо російсько-української війни як "нудотну історичну маячню" та чергову російську пропаганду.

Наступні загальні вибори до парламенту Великої Британії пройдуть 4 липня цього року.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-