На грецькому острові Серіфос - лісова пожежа, евакуювали кілька сіл

На грецькому острові Серіфос - лісова пожежа, евакуювали кілька сіл

Укрінформ
На острові Серіфос у Греції спалахнула лісова пожежа, швидкому поширенню якої сприяв сильний вітер. Місцева влада наказала евакуювати кілька сіл.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

До гасіння вогню залучили десятки пожежників, 15 пожежних машин та гелікоптер, що доставляв воду на місце події. За словами пожежної бригади, вогонь спалахнув серед низької рослинності в суботу та швидко поширився під впливом сильного вітру. У неділю вогнеборцям вдалося локалізувати пожежу.

Мер острова Костас Ревінтіс заявив, що лісова пожежа пошкодила будинки відпочинку та склади. Вогонь швидко поширився на території протяжністю 15 кілометрів.

У суботу на більшій частині території країни встановилася спекотна та вітряна погода, виникли десятки лісових пожеж, і влада рекомендувала людям триматися подалі від лісових масивів.

Зокрема лісова пожежа виникла в гірському лісовому масиві неподалік від Афін. Хоч вона і ослабла до ранку неділі, близько 160 пожежників усе ще беруть участь у її гасінні, повідомили офіційні особи.

За словами метеорологів, сильні вітри, швидкість яких перевищувала 100 кілометрів на годину, ослабнуть лише до кінця неділі.

Читайте також: У Туреччині вирують лісові пожежі, п'ятеро загиблих

Серіфос знаходиться за 170 кілометрів від порту Пірей, має площу 75,2 квадратних кілометра.

Як повідомляв Укрінформ, на грецькому острові Ідра виникла велика пожежа в сосновому лісі внаслідок запуску феєрверків з борта яхти, у зв'язку з цим правоохоронці затримали 13 людей.

Фото: cyprus-mail.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-