Британський військовий корабель здійснив патрулювання поблизу узбережжя КНДР

Британський військовий корабель здійснив патрулювання поблизу узбережжя КНДР

Укрінформ
Британський корабель HMS Spey нещодавно здійснив патрулювання в рамках санкцій ООН щодо Північної Кореї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє UKDJ.

Патрульне судно здійснювало моніторинг та спостереження проти незаконної морської діяльності, включно з можливим рухом суден під прапором Північної Кореї, заборонених резолюціями Ради Безпеки ООН, у водах навколо узбережжя Японії.

Це був дванадцятий раз з 2018 року, коли судно Королівського флоту Британії бере участь у подібних заходах.

"Японія вітає ці дії з точки зору забезпечення ефективного виконання відповідних резолюцій РБ ООН на знак солідарності з міжнародним співтовариством щодо реалізації Північною Кореєю усунення всієї зброї масового знищення та балістичних ракет усіх дальностей у повний, перевірений та незворотній спосіб", - заявили в уряді Японії.

Оскільки японські морські Сили самооборони також здійснюють заходи зі збору інформації щодо суден, підозрюваних у порушенні резолюцій РБ ООН, Міністерство оборони Японії та Сили самооборони тісно співпрацюють з відповідними країнами та міжнародними організаціями, включаючи Сполучене Королівство.

Читайте також: КНДР заявила, що відносини між США, Японією та Південною Кореєю перетворилися на «азійське НАТО»

Судно HMS Spey стало п'ятим та останнім морським патрульним судном річкового класу другого покоління, побудованим для Королівського флоту.

Як повідомлялося, Південна Корея затримала вантажне судно біля Корейської протоки у четвер через підозру в порушенні санкцій Радбезу ООН проти Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-