Внутрішня розвідка стежитиме за «Альтернативою для Німеччини»: суд Баварії підтвердив дозвіл

Внутрішня розвідка стежитиме за «Альтернативою для Німеччини»: суд Баварії підтвердив дозвіл

Укрінформ
Адміністративний суд Мюнхена у понеділок заявив, що внутрішній розвідці Німеччини в землі Баварія дозволено стежити за регіональним об'єднанням ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» («АдН») як за підозрюваною екстремістською групою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

«Суд у Баварії відхилив заперечення проти стеження за регіональним об'єднанням ультраправої партії Альтернатива для Німеччини в землі Баварія», - йдеться у повідомленні.

У суді заявили, що тисячі сторінок доказів, зібраних з загальнодоступних джерел, включаючи стенограми чатів та уривки з відеороликів, доводять, що «АдН» має антиконституційну спрямованість та заслуговує на спостереження.

Судова постанова відкриває шлях до моніторингу за «АдН» за допомогою агентів під прикриттям та перехоплених комунікацій. У своєму рішенні Адміністративний суд Мюнхена відхилив позов проти цих заходів як необґрунтований.

Партія «АдН» раніше вже програла у двох інстанціях у цій терміновій справі. Баварське відомство з захисту конституції, що відстежує потенційні загрози демократичним цінностям та інститутам Німеччини, оголосило ще у 2022 році, що розпочне моніторинг діяльності партії «АдН».

Читайте також: Праві популісти в Німеччині провели з'їзд на тлі масових протестів

Як повідомляв Укрінформ, депутат від правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини» (АдН) у Європарламенті Максиміліан Кра під час візиту до Нью-Йорка у грудні 2023 року був допитаний Федеральним бюро розслідувань США щодо можливого отримання «сумнівних платежів з близьких Кремля джерел».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-