НАТО має змінити концепцію відносин з Москвою, яка склалася у 1990-х - глава МЗС Чехії

НАТО має змінити концепцію відносин з Москвою, яка склалася у 1990-х - глава МЗС Чехії

Укрінформ
НАТО має нарешті змінити концепцію відносин з Москвою, яка склалася ще наприкінці минулого століття.

Про це заявив міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський на брифінгу за результатами засідання за участю президента Петра Павела, прем’єр-міністра Петра Фіали, голів обох палат парламенту, міністра оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами дипломата, на липневому саміті Альянсу найголовнішою темою будуть Україна, російська агресія і ставлення НАТО до РФ.

«Формальна позиція, яка наразі існує, походить з 1990-х років, коли була абсолютно інша атмосфера в Європі, європейська безпека виглядала по-іншому. Світ радикально змінився. Ми потребуємо комплексного підходу щодо стримування Росії, яку наразі веде Путін», - сказав Ліпавський.

Він звернув увагу, що після інавгурації Путіна Росія вдалася до ескалації на багатьох напрямках, зокрема, шляхом невдалого наступу на Харківщині, а також в інформпросторі, в сфері гібридних загроз.

Глава чеського МЗС повторив заклик обмежити можливість вільних подорожей для російських дипломатів у Шенгенській зоні.

Читайте також: Зеленський: Якщо НАТО не готове запросити Україну, дайте нам можливості захистити себе самостійно

Як повідомляв Укрінформ, президент Чехії Петр Павел заявив, що союзники у НАТО мають посилити координацію допомоги Україні, щоб обидві сторони знали, на що можуть розраховувати в перспективі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-