У Південній Кореї петиція про імпічмент президента набрала понад 800 тисяч голосів

У Південній Кореї петиція про імпічмент президента набрала понад 800 тисяч голосів

Укрінформ
Петиція із закликом до імпічменту президента Південної Кореї Юн Сок Йоля набрала понад 811 тисяч підписів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Петиція, розміщена на сайті Національної асамблеї 20 червня, закликає парламент внести законопроєкт про імпічмент південнокорейського президента, оскільки він не відповідає цій посаді. Наразі петиція зібрала понад 811 000 підписів.

Петиція звинувачує Юн Сок Йоля у корупції, розпалюванні ризику війни із Північною Кореєю та відсутності турботи про здоровʼя жителів країни через те, що він не перешкоджає скиданню очищеної радіоактивної води з АЕС Фукусіма Японією.

Увечері неділі спікер Національної асамблеї Ву Вон Шик перепросив за збій сайту, заявивши, що парламент вживатиме заходів для захисту конституційних прав громадян.

Читайте також: Чи вплинуть парламентські вибори в Південній Кореї на підтримку України?

Люди, які намагалися отримати доступ до петиції у понеділок, зіткнулися із затримками у роботі сайту, які тривали до чотирьох годин. У якийсь момент з’явилося сповіщення про те, що доступу до сайту чекають понад 30 тисяч людей.

Згідно із законодавством, парламент зобов’язаний передати будь-яку петицію, яку підписали понад 50 тисяч людей, комітету, який вирішуватиме, чи виносити петицію на голосування в асамблеї.

Як повідомляв Укрінформ, у травні тисячі людей в центрі Єревана вимагали відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-