Телебачення КНДР почало мовлення через супутники Росії замість Китаю - ISW

Телебачення КНДР почало мовлення через супутники Росії замість Китаю - ISW

Укрінформ
Державний телеканал Північної Кореї Korean Central TV перейшов на трансляцію через російські супутники замість китайських, що вплинуло на здатність Південної Кореї стежити за державним телебаченням КНДР.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У понеділок південнокорейські ЗМІ та північнокорейські моніторингові організації повідомили, що вони раптово перестали отримувати трансляції корейського центрального телебачення, а Міністерство з питань об'єднання Південної Кореї пізніше оголосило, що Північна Корея припинила трансляцію телебачення через китайські супутники і прийом із російських супутників обмежений у деяких районах Південної Кореї.

У Південнокорейській державній телерадіокомпанії KBS додали, що сигнали з російських супутників збігаються з певними внутрішніми частотами, що ускладнює прийом сигналів у Південній Кореї.

Крім цього, північнокорейська моніторингова організація North Korea Tech 1 липня заявила, що Північна Корея використовує російський супутник Express-103, який передає дані на значно меншу територію порівняно з китайським супутником Chinasat-12, який Північна Корея раніше використовувала для своїх ТБ-трансляцій.

Читайте також: Південна Корея вперше за шість років провела артилерійські навчання поблизу кордону з КНДР

Нині незрозуміло, чи Північна Корея тимчасово перемкнула своє мовлення на російські супутники, чи ця зміна стане постійною.

Варто відзначити, що Кремль таким чином може допомагати Північній Кореї в її спробах приховати інформацію від Південної Кореї та інших західних союзників.

Як повідомляв Укрінформ, у Пентагоні заявили, що Сполучені Штати наразі не мають підтверджень, які б вказували на відправку північнокорейських інженерних військ до Росії з метою підтримки військової агресії РФ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-