Пентагон наразі не бачить ознак відправки військ КНДР до Росії

Пентагон наразі не бачить ознак відправки військ КНДР до Росії

Укрінформ
Сполучені Штати наразі не мають підтверджень, які б вказували на відправку північнокорейських інженерних військ до Росії з метою їх підтримки військової агресії РФ в Україні.

Про це заявила в понеділок під час пресбрифінгу заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У мене немає нічого з цього приводу»,- зауважила представниця оборонного відомства у відповідь на запитання, чи бачать у Пентагоні ознаки того, що Північна Корея відправила свої війська в Росію для підтримки її війни в Україні.

Водночас Сінгх наголосила, що в США усвідомлюють позицію режиму в Пхеньяні, який підтримує військову агресію Кремля та надає Росії різну військову підтримку.

У Інституті вивчення війни (ISW) у цьому зв’язку зазначили, що поки не бачать повідомлень, які б свідчили про це. Однак військові аналітики припускають, що пряма інженерна підтримка з боку КНДР могла б сприяти російським зусиллям з розширення військової інфраструктури та оборонних укріплень на окупованій території України.

Читайте також: Україна вже пів року інформує Радбез ООН про порушення санкцій Росією та КНДР - Кислиця

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня південнокорейський телеканал TV Chosun повідомив із посиланням на високопосадовця КНДР, що Північна Корея може отримати від РФ до $115 мільйонів, якщо відправить три-чотири інженерні бригади в окуповану частину України. При цьому йшлося, що відправка військових КНДР може розпочатися вже в липні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-