Суд у РФ визнав журналіста Невзорова та його дружину «екстремістською групою»

Суд у РФ визнав журналіста Невзорова та його дружину «екстремістською групою»

Укрінформ
Суд у Санкт-Петербурзі визнав Олександра та Лідію Невзорових "екстремістським об'єднанням" і заборонив їхню діяльність у Росії, а також ухвалив рішення про вилучення їхнього майна.

Про це повідомляє «Настоящее время», передає Укрінформ. 

Зазначається, що рішення ухвалене за позовом прокурора міста. За словами юриста Олексія Прянишникова, у власності Невзорових у Росії є три земельні ділянки, які прокуратура вже рік намагається вилучити за цивільними позовами. На його думку, прокуратура, ймовірно, відпрацьовує на Невзорових механізм вилучення майна, який потім буде "запущений у серію".

Сам Невзоров зауважив, що цей «цікавий "правовий" механізм» «зачепить всіх інакодумців, вільнодумців та ворогів дебільного режиму Путіна».

Як повідомлялося, на президентських виборах 2012 року Невзоров був довіреною особою Володимира Путіна, але згодом почав критикувати російську владу. Він виступив проти повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Читайте також: У РФ відбулося перше засідання суду над журналістом Гершковичем, наступне - в серпні

У березні 2022 року Невзоров виїхав із Росії, у квітні його визнали "іноземним агентом". У лютому 2023 року журналіста заочно засудили до восьми років колонії у справі про "воєнні фейки". Справа була порушена після того, як він розповів, що російські військові у березні 2022 року у Маріуполі цілеспрямовано обстріляли пологовий будинок, внаслідок чого загинула щонайменше одна вагітна жінка.

У квітні цього року проти Невзорова порушили кримінальну справу щодо ухилення від виконання обов'язків "іноземного агента".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-