Rheinmetall може побудувати завод боєприпасів у Литві без спецдозволу

Rheinmetall може побудувати завод боєприпасів у Литві без спецдозволу

Укрінформ
Міністерство економіки та інновацій Литви внесло на розгляд уряду пропозицію розпочати будівництво заводу оборонно-промислового концерну Rheinmetall без спеціального дозволу.

Про це повідомляє LRT, передає Укрінформ.

Зокрема, пропонується надати проєкту статус, що забезпечує невідкладні потреби державної безпеки та оборони Литви. Якщо рішення буде прийнято, спеціальний дозвіл можна буде отримати пізніше, до закінчення будівництва.

За даними міністерства, нині Литва закуповує більшу частину своєї зброї та боєприпасів на міжнародних ринках.

«Щоб литовська армія мала постійний доступ до необхідної зброї та боєприпасів, що відповідають потребам держави, необхідно забезпечити задоволення основних потреб держави суб'єктами господарювання, що діють на території Литви», - йдеться у проєкті постанови уряду.

Читайте також: Rheinmetall отримав найбільше у своїй історії замовлення на боєприпаси

У Міністерстві оборони Литви наголосили, що завод вартістю 180 млн євро забезпечуватиме литовську армію необхідною кількістю боєприпасів, а також їх безперебійні поставки у разі загрози.

Як повідомлялося, поправки до закону, що створюють більш сприятливі умови великим західним виробникам зброї та боєприпасів для якнайшвидшого будівництва заводів у Литві, були прийняті Сеймом у квітні.

Фото: Rheinmetall

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-