Третина членів Демпартії хоче, щоб Байден відмовився від виборів

Третина членів Демпартії хоче, щоб Байден відмовився від виборів

Опитування
Укрінформ
Майже третина членів Демократичної партії США вважає, що Джо Байден повинен відмовитися від участі у президентській кампанії після невдалого виступу на теледебатах 27 червня.

Як передає Укрінформ із посиланням на The Hill, про це свідчать дані останнього соцопитування Reuters/Ipsos, оприлюдненого у вівторок.

За вихід Байдена з перегонів висловилося 32% демократів. Водночас в разі подальшої участі і він, і Трамп мають приблизно рівні шанси.

У разі заміни Байдена на інших висуванців від Демпартії здобути переконливу перемогу над Трампом, згідно з опитуваннями, може лише колишня перша леді Мішель Обама, за яку віддали б голоси 50% опитаних (за Трампа – 39%). Проте вона неодноразово заявляла, що не бажає брати участі у виборах.

Читайте також: Сім'я Байдена закликала його залишитися у виборчих перегонах - CNN

Віцепрезидентка Каміла Гарріс відстає від Трампа на 1 пункт – у межах соціологічної похибки (43% і 42%, відповідно) – і має приблизно такий самий рейтинг, як і Байден.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом поступається Трампові на 3 пункти (39% і 42%) губернаторка Мічигану Гретхен Вітмер – на 5 (36% і 41%).

Зазначається, що оскільки Байден виграв праймеріз, отримавши більшість голосів делегатів, то рішення про участь у виборах залежить тільки від нього. Національний з'їзд Демократичної партії, який у серпні висуватиме кандидата, не може усунути його своїм рішенням.

Читайте також: Понад 70% американців сумніваються, що Байден може далі бути президентом

Як повідомлялося, низка губернаторів-демократів висловили занепокоєння поганим виступом Байдена на дебатах з Трампом та перспективами виборчої кампанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-