Блінкен закликав режим Лукашенка звільнити 1,5 тисячі політв'язнів

Блінкен закликав режим Лукашенка звільнити 1,5 тисячі політв'язнів

Укрінформ
Держсекретар США у привітанні народу Білорусі з Днем незалежності заявив, що жителі країни повинні отримати можливість обирати власне майбутнє, а також закликав режим звільнити 1,5 тис. політичних в’язнів.

Про це йдеться в заяві Ентоні Блінкена, оприлюдненій Держдепартаментом США, передає Укрінформ.

«Ті, хто живе в Білорусі, й ті, хто змушений полишити своє звичне життя і близьких, перебуваючи у вигнанні, – усі заслуговують на можливість обирати власне майбутнє», – наголосив глава американської дипломатії у зверненні.

Він також відзначив представників білоруського народу, які прагнуть допомогти співгромадянам створити суспільство, вільне від насильства та репресій. За словами Блінкена, їхня відданість цій справі надихає світ.

Читайте також: Білоруський дипломат наклав на себе руки, ймовірно після допитів КДБ - ЗМІ

«Ми шануємо мужність 1,5 тис. білоруських політичних в’язнів, які перебувають у полоні лише за те, що намагалися реалізувати свободи, що має забезпечувати незалежність. Ми закликаємо до їх безумовного звільнення», – заявив державний секретар США.

Як повідомлялося, режим Білорусі заочно засудив 20 осіб, яких назвав «аналітиками Світлани Тихановської». До цього переліку увійшли білоруські політологи, журналісти, аналітики, які перебувають за межами країни, в тому числі не пов’язані з лідеркою опозиції Світланою Тихановською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-