До Штатів наближається ураган «Берил»: влада закликає громадян подбати про безпеку

До Штатів наближається ураган «Берил»: влада закликає громадян подбати про безпеку

Укрінформ
Губернатор американського штату Техас Грегг Ебботт доручив місцевим службам задіяти плани реагування на небезпеку, пов’язану з наближенням урагану «Берил».

Про це він повідомив у зверненні до жителів штату на офіційній сторінці в мережі Х, передає Укрінформ.

«Техас готовий задіяти всі доступні ресурси та підтримку наших прибережних громад, поки ураган «Берил» наближається до нашого штату», - заявив Ебботт.

Губернатор закликав жителів узбережжя Мексиканської затоки «вжити необхідних заходів безпеки, стежити за погодними умовами та підготувати план у разі надзвичайних ситуацій для себе та своїх сімей».

Читайте також: Нафта дорожчає на тлі ураганів в Атлантиці

У середу центр урагану «Берил» дістався Ямайки. Прем’єр-міністр цієї острівної країни вже заявив про чи не найгірші наслідки від стихії за останні часи. За його словами, наразі близько пів тисячі людей перебувають у притулках через потужні вітри, зливи та затоплення територій. Водночас інформації про жертви не надходило.

Як повідомляв Укрінформ, «Берил» є першим у цьогорічному сезоні ураганів в Атлантиці. Він уже спричинив загибель щонайменше сімох осіб у країнах Карибського басейну та Латинської Америки.

Фото ілюстративне: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-