Китай продовжить допомагати політичному врегулюванню «кризи в Україні» - Сі Цзіньпін

Китай продовжить допомагати політичному врегулюванню «кризи в Україні» - Сі Цзіньпін

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін на полях саміту ШОС в Астані вкотре зустрівся з очільником Росії Володимиром Путіним і заявив, що Китай продовжуватиме докладати активних зусиль для сприяння політичному врегулюванню «української кризи».

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на МЗС КНР.

«Китай завжди стояв на правильному боці історії, наполягав на сприянні миру та переговорах і готовий продовжувати докладати активних зусиль для сприяння політичному врегулюванню гострих регіональних питань, зокрема і «кризи в Україні» (так у Китаї називають війну Росії проти України – ред.)», - заявив Сі.

При цьому він зазначив, що Китай підтримує Росію в об’єднанні Глобального Півдня, запобіганні нової «холодної війни» та протистоянні «незаконним одностороннім санкціям і гегемонізму».

Читайте також: Китай декларує «нейтральність» і постачає Росії довгий список товарів для війни - посол США при НАТО

«Китай і Росія повинні продовжувати зміцнювати всебічну стратегічну координацію, протистояти зовнішньому втручанню та спільно підтримувати мир і стабільність у регіоні», - сказав китайський лідер.

Як повідомляв Укрінформ, президент Фінляндії Александр Стубб вважає, що залежність Росії від Китаю зросла настільки, що Пекін за бажання міг би припинити війну в Україні одним дзвінком голови КНР Сі Цзіньпіна до Москви.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-