У Росії затримали за шахрайство командира підрозділу, винного в злочинах у Бучі

У Росії затримали за шахрайство командира підрозділу, винного в злочинах у Бучі

Укрінформ
Співробітники військової контррозвідки ФСБ РФ затримали командира 83-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади Артема Городилова за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Moscow Times.

Затримання відбулося в Рязані, після чого Городилова доставили до Москви та передали Головному військовому слідчому управлінню Слідкому РФ, яке розслідує справу. У кримінальній справі Городилов проходить як командир десантно-штурмового полку. Розкрадання якого роду і на яку суму інкримінують офіцеру, невідомо (згідно з КК РФ, «особливо великий розмір» починається від 1 млн руб / 11,3 тис. дол.).

Джерело повідомило журналістам, що 4 липня слідство збирається звернутися до російського 235-го гарнізонного військового суду з клопотанням про обрання Городилову запобіжного заходу.

Він був начальником штабу, а 2019 року став командиром 234-го десантно-штурмового полку. Згідно з розслідуванням The New York Times, після повномасштабного вторгнення в Україну саме цей полк перебував у місті Буча під Києвом. Зокрема, як стверджувало видання, військові з цього підрозділу причетні до вбивств мирних мешканців на вулиці Яблонській, прозваною «дорогою смерті», оскільки на ній виявили найбільше загиблих у місті.

У розслідуванні NYT було встановлено імена щонайменше 22 військовослужбовців 234 полку, які знаходилися в Бучі й використовували позивні «Флакон», «Астра» та «Уран». Під позивним «Уран» фігурував командир полку Городилов.

2023 року США ввели персональні санкції проти Городилова, заборонивши йому в'їзд до країни.

Читайте також: Справа трьох військових РФ за катування цивільних на Київщині пішла до суду

Як повідомлялося, російська армія ввійшла до Бучі 27 лютого 2022 року. За 33 дні загарбники скоїли в Бучанському районі понад 9 тисяч воєнних злочинів та вбили більш ніж 1400 цивільних, 37 з яких – діти.

Збройні сили України визволили місто 31 березня.

Увечері 2 квітня Міністерство оборони України заявило про звільнення від російських загарбників усіх територій Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-