Байден заявив, що після дебатів із Трампом пройшов медогляд - Politico

Байден заявив, що після дебатів із Трампом пройшов медогляд - Politico

Укрінформ
Президент США Джо Байден повідомив двом десяткам губернаторів-демократів під час приватної зустрічі в середу ввечері, що він пройшов медичний огляд після дебатів із Дональдом Трампом і «почувається добре».

Про це повідомляє Politico з посиланням на трьох людей, знайомих із перебігом розмови, передає Укрінформ.

Як зазначається, під час годинної зустрічі, викликаної зростанням занепокоєння щодо його здоров'я і політичної життєздатності, один із губернаторів запитав Байдена про його фізичний стан. За словами двох співрозмовників видання, президент США зазначив, що «останніми днями пройшов обстеження, і запевнив, що він залишається в доброму здоров'ї, постукавши для ефекту по дереву».

Politico пише, що ця заява – на поспішно організованій зустрічі в Білому домі, на яку майже десяток губернаторів приїхали до Вашингтона, а інші брали участь віртуально – прозвучала через кілька годин після того, як речниця Білого дому Карін Жан-П'єр обійшла прямі питання журналістів, які запитували, чи проходив він обстеження після дебатів.

«Президент проходить регулярні щорічні медичні огляди, які ми публікуємо у вигляді детального звіту. Ми збираємося продовжувати це робити», – сказала вона.

За словами людини, знайомої з розкладом президента США, зауваження Байдена стосувалося короткого огляду лікарем Білого дому в наступні дні після дебатів у зв'язку з тривалими симптомами застуди. Ця людина додала, що огляд був коротким і не включав жодних серйозних аналізів.

Після зустрічі губернатори штату Міннесота Тім Вальц, губернатор штату Меріленд Вес Мур і губернатор штату Нью-Йорк Кеті Хочул заявили журналістам, що вони підтримують Байдена. За словами Хочул, всі губернатори «пообіцяли йому свою підтримку, тому що ставки не можуть бути вищими».

Зустріч з губернаторами в середу ввечері знаменує собою останні зусилля Байдена, спрямовані на збереження життєздатності його кандидатури, яка перебуває в скрутному становищі, йдеться у публікації.

Читайте також: Білий дім: Байден націлений продемонструвати лідерство Америки на саміті НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден запевнив членів Демократичної партії, що братиме участь у президентських виборах попри невдалий виступ на теледебатах з Дональдом Трампом.

Тим часом два загальноамериканські опитування показали, що шанси Байдена на перемогу над Трампом дещо погіршилися. Згідно з дослідженням Wall Street Journal, за експрезидента готові проголосувати 48% виборців, за чинного главу Білого дому - 42%, (розрив зріс на один пункт).

Опитування New York Times / Siena засвідчує, що перевага Трампа над Байденом зросла на три пункти: 49% до 43%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-