Індія та Китай подвоять зусилля для врегулювання проблем на прикордонних територіях

Індія та Китай подвоять зусилля для врегулювання проблем на прикордонних територіях

Укрінформ
Міністри закордонних справ Індії та Китаю Субрахманьям Джайшанкар і Ван Ї домовилися подвоїти зусилля, щоб вирішити проблеми на спірних ділянках індійсько-китайського кордону у високогір’ї Гімалаїв.

Як передає Укрінформ, про це індійський топдипломат написав у своєму акаунті в мережі X

«Обговорили якнайшвидше вирішення проблем, що залишаються в прикордонних районах. Погодилися подвоїти зусилля з цією метою через дипломатичні та військові канали», - зазначив Джайшанкар у дописі про зустріч із Ваном на полях саміту Шанхайської організації співробітництва в Астані.

Глава індійського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що для забезпечення миру та спокою у прикордонних районах, де неврегульовані територіальні суперечки, важливе значення має повага до лінії фактичного контролю, що розділяє дві держави. 

Він також назвав взаємну повагу, взаємну чутливість і взаємний інтерес трьома принципами, якими мають керуватися Нью-Делі і Пекін у своїх відносинах. 

Із допису видно, що йдеться лише про підтримання стабільності на спірних ділянках кордону і запобігання спалахам протистояння між розташованими по обидва боки лінії розмежування військовими двох країн, а не остаточне врегулювання питання кордонів. 

Читайте також: Індія на десятиріччя орендувала іранський порт

Індія і Китай мають довгий спільний кордон у Гімалаях, великі ділянки якого остаточно не демарковані, через що кожна сторона заявляє власні претензії на території в таких районах. 

Невирішені прикордонні суперечки багато років залишаються головним проблемним питанням, що стримує розвиток відносин між двома країнами. 

Як повідомляв Укрінформ, у Державному департаменті США висловили занепокоєння щодо співпраці Індії з РФ у військовій та технологічній галузях.

Фото: Х / Dr. S. Jaishankar

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-