Дуда у Вашингтоні запропонує прокласти трубопроводи НАТО на східний фланг Альянсу

Дуда у Вашингтоні запропонує прокласти трубопроводи НАТО на східний фланг Альянсу

Укрінформ
Стратегічні трубопроводи НАТО, якими постачається паливо для військової техніки, мають покривати цілу територію Альянсу, відтак вони мають бути прокладені на східний фланг.

Про це під час спільної пресконференції з президентом Словаччини Петером Пеллегріні у четвер у Варшаві заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

“Я ініціюватиму, щоб стратегічні паливні трубопроводи НАТО, які закінчуються в західній Німеччині, де колись вони були проведені під час "холодної війни", були продовжені до східного флангу. Відтоді НАТО розширилося, відтак ціла територія країн Альянсу має бути покрита цими трубопроводами”, - підкреслив Дуда.

За його словами, стратегічні поставки палива для військових потреб необхідні під час кризових ситуацій, відтак це є стратегічним питанням.

Президент РП зазначив, що на саміті НАТО він також порушуватиме питання щодо необхідності підняття мінімального рівня витрат на оборону серед країн НАТО до 3% від ВВП країн.

Читайте також: Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО у Вашингтоні

Станом на сьогодні країни НАТО мають виділяти на оборону не менше 2% від ВВП. 

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні.

Як передавало агентство, Варшава на саміті НАТО у Вашингтоні проситиме про подальше посилення східного флангу Альянсу, а також оприлюднить свою позицію щодо створюваного у Бидгощі (північ Польщі) Центру аналізу, підготовки та навчання НАТО-Україна.

Фото: KEVIN DIETSCH/GETTY IMAGES 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-