Понад третина росіян схвалюють ядерний удар по Україні

Понад третина росіян схвалюють ядерний удар по Україні

Опитування
Укрінформ
Більш як третина росіян схвалили б ядерний удар по Україні, що випливає з результатів червневого опитування "Левада-центру".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграм-каналі The Moscow Times.

Згідно з цим опитуванням, 10% респондентів "виразно" підтримують використання ядерної зброї у війні, ще 24% вважають її "швидше" доцільною.

Зазначається, що частка прихильників такого виду військового рішення збільшилася за останній рік на 5 процентних пунктів та стала рекордною з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

При цьому проти використання ядерної зброї, як і раніше, виступає більшість – 52% опитаних, проте їхня частка знижується: у квітні 2023 року таких було 56%.

У 2016 році недержавний аналітичний центр Юрія Левади, або "Левада-центр", який регулярно проводить соціологічні та маркетингові дослідження, був визнаний російською владою "іноземним агентом".

Читайте також: «Росатом» має бути під санкціями як виробник ядерної зброї, якою РФ шантажує світ – експерт

Як повідомлялося, російський лідер Володимир Путін прирівнює поразку РФ у війні проти України до екзистенційної загрози своїй країні і намагається цим виправдати можливе застосування ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-