Литва просить у ЄС €16 мільйонів на посилення кордону з Росією

Литва просить у ЄС €16 мільйонів на посилення кордону з Росією

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте звернулася до єврокомісара Ільви Йоханссон щодо фінансової підтримки для посилення охорони кордону Литви з Росією.

Про це повідомляє LRT, передає Укрінформ.

У листі Білотайте наголосила, що необхідно терміново модернізувати та оновити системи прикордонного контролю. «За оцінками, витрати на цю модернізацію становитимуть майже 16 млн євро, необхідно додатково 13,7 млн євро», - заявила вона.

Мінстр висловила сподівання, що список резервів буде терміново переглянуто і Литва зможе отримати необхідний внесок Співтовариства. Стверджується, що загальна потреба у коштах на оновлення систем прикордонного контролю до 2030 року сягне 65 млн євро.

Читайте також: Естонія зробить митний контроль на кордоні з РФ більш жорстким

«Сьогодні нашим пріоритетом є зміцнення безпеки на 275-кілометровому кордоні Литви з Росією. Більшість інфраструктури прикордонного контролю потребує оновлення – щоб ми були належним чином поінформовані про ситуацію на кордоні та могли забезпечити безпеку зовнішніх кордонів ЄС. Ми очікуємо подальшої підтримки з боку Європейської комісії у вирішенні цього важливого питання», - зазначила Білотайте.

Як повідомлялося, ЄС надав Литві близько 100 млн євро допомоги на зміцнення кордону з Білоруссю.

Фото ілюстративне: ©DELFI/Orestas Gurevičius

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-