Китай відреагував на ракетний удар по «Охматдиту» закликом до стриманості

Китай відреагував на ракетний удар по «Охматдиту» закликом до стриманості

Укрінформ
Китай відреагував на ракетний удар РФ по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві закликом до «сторін конфлікту» виявляти стриманість та уникати дій, які можуть призвести до ескалації.

Про це на брифінгу сказав речник МЗС КНР Лінь Цзянь, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про реакцію Китаю на масований ракетний обстріл України 8 липня.

«Позиція Китаю з українського питання послідовна і чітка: всі сторони мають відповідально сприяти охолодженню ситуації та створювати умови для якнайшвидшого припинення вогню і політичного врегулювання кризи», - заявив Лінь.

Він ніяк не відреагував на уточнення, чи може китайська сторона засудити удар і висловити співчуття рідним жертв.

Натомість речник вкотре повторив тезу Пекіна про важливість дотримання трьох принципів для деескалації конфлікту: не допускати розширення бойових дій, уникати їх ескалації та запобігати залученню в конфлікт інших держав.

«Усі відповідні сторони повинні виявляти спокій і стриманість, уникати дій, які можуть призвести до ескалації ситуації», - додав дипломат.

Читайте також: Іноземні посольства у Києві приспускають прапори на знак жалоби за загиблими під час атаки РФ

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. На цей час відомо про 42 загиблих, серед них четверо дітей, та 190 постраждалих.

У столиці одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні «Охматдит». Зруйновані два поверхи корпусу лікарні площею приблизно 400 кв. м. Пошкоджено кілька інших корпусів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-