Норвегія виділить оборонній компанії Nammo $94 мільйони для збільшення виробництва боєприпасів

Норвегія виділить оборонній компанії Nammo $94 мільйони для збільшення виробництва боєприпасів

Укрінформ
Уряд Норвегії виділить оборонній компанії Nammo 1 мільярд норвезьких крон ($94 мільйони) для збільшення виробництва артилерійських боєприпасів та ракет, зокрема для України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт норвезького уряду.

«Україна відчуває величезну і термінову потребу у боєприпасах та зброї. Уряд ухвалив низку заходів щодо розширення виробництва у норвезькій оборонній промисловості. Ця угода дозволить компанії Nammo розширити виробництво військової техніки, яка користується великим попитом. Це дуже важливо для України, безпеки союзників і нашої власної готовності», - сказав прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере.

Зазначається, що Nammo інвестуватиме в нову виробничу лінію, яка може збільшити виробництво найсучасніших артилерійських снарядів в оборонному секторі вдесятеро. Завод також забезпечить подвійну потужність для виробництва інших артилерійських боєприпасів і ракетних двигунів.

«Ми даємо можливість компанії Nammo значно збільшити свої виробничі потужності, щоб допомогти задовольнити потреби Норвегії, країн Альянсу і України. Я радий, що компанія Nammo взяла на себе зобов'язання підтримувати ці потужності протягом щонайменше 15 років. Це дуже важливо для посилення національної готовності, гарантування міжнародної безпеки і збільшення місцевого виробництва», - сказав міністр оборони Норвегії Бйорн Аріль Грам.

Читайте також: Норвегія передасть Україні запчастини до вертольотів Sea King

Як повідомляв Укрінформ, у Фінляндії завод компанії Nammo Lapua з виробництва боєприпасів через війну в Україні збільшить цього року випуск продукції вп'ятеро.

Nammo (Nordic Ammunition Company) є спільною норвезько-фінською компанією, що спеціалізується на виробництві боєприпасів. Її акції розділені порівну та належать міністерству торгівлі й промисловості Норвегії та фінській оборонній корпорації Patria.

Фото: Antti Lähteenmäki / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-