Орбан у межах своєї «миротвочої місії» зустрівся з Ердоганом у Вашингтоні

Орбан у межах своєї «миротвочої місії» зустрівся з Ердоганом у Вашингтоні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у межах своєї «миротворчої місії» зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом на полях саміту НАТО у Вашингтоні.

Про це Орбан написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Миротворча місія продовжується. Сьогодні у мене була важлива зустріч із президентом Туреччини Ердоганом у Вашингтоні… Президент Ердоган є важливим партнером у нашій миротворчій місії. Туреччина – єдина країна, яка успішно виступила посередником між ворогуючими сторонами у російсько-українській війні», - зазначив Орбан.

Як повідомлялося, після візиту до Києва Орбан відвідав Москву й Пекін, де намагався обговорювати «мирні ініціативи» щодо завершення війни в Україні.

Читайте також: Фіцо у розмові зі Шмигалем засудив атаку Росії на «Охматдит»

Від початку «турне» угорського лідера політичне керівництво ЄС заявило, що під час таких візитів Орбан представляє виключно себе та позицію своєї країни і не уповноважений представляти інтереси ЄС.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції у Варшаві заявив, що посередниками у мирних переговорах можуть бути лише ті країни, які можуть серйозно впливати на режим Путіна у військовому чи економічному плані.

 Фото: Xinhua News Agency/PA Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-