Прем'єр Швеції вважає, що Орбану не слід зловживати головуванням Угорщини в ЄС

Прем'єр Швеції вважає, що Орбану не слід зловживати головуванням Угорщини в ЄС

Укрінформ
Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон заявив, що візит угорського прем'єра Віктора Орбана до Москви під час головування Угорщини в Євросоюзі може посилати неправильний сигнал, і наголосив, що Орбан у цьому не діє та не говорить від імені ЄС.

Про це він сказав у межах саміту НАТО у Вашингтоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Як у члена ЄС, у мене є повідомлення, як і у багатьох інших лідерів ЄС. Я думаю, що йому (Орбану – ред.) слід бути обережним, щоб не зловживати своїм кріслом для здійснення поїздок, які можна було б розглядати, трактувати як виступ, дію від імені всього ЄС. Я гадаю, що це помилка. І я думаю, що Угорщина зараз отримала відповідну реакцію”, - сказав він відповідаючи на питання журналістів.

Він також зазначив, що після понад 200 років військової позаблоковості Швеції йому випала честь бути присутнім “на першому такому саміті як повноправний член НАТО. І це, звісно, історична для нас подія”.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у конфіденційному листі європейським лідерам після своїх поїздок до Москви та Пекіна заявив, що його мета – щоб Європа виступила з мирною ініціативою для України.

Після візиту до Києва Орбан відвідав Москву й Пекін, де намагався обговорювати «мирні ініціативи» щодо завершення війни в Україні.

Читайте також: Орбан вважає, що Путін і Сі вірять у мирні переговори з Україною до кінця року - ЗМІ

Від початку «турне» угорського лідера політичне керівництво ЄС заявило, що під час таких візитів Орбан представляє виключно себе та позицію своєї країни і не уповноважений представляти інтереси ЄС.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції у Варшаві заявив, що посередниками у мирних переговорах можуть бути лише ті країни, які можуть серйозно впливати на режим Путіна у військовому чи економічному плані.

Фото: Xinhua News Agency/PA Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-