Південна Корея розгорне лазерну зброю для збиття безпілотників КНДР

Південна Корея розгорне лазерну зброю для збиття безпілотників КНДР

Укрінформ
Цьогоріч Південна Корея розгорне лазерну зброю для знищення північнокорейських безпілотників, ставши першою країною, яка розгорне цей тип зброї в армії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву Адміністрації програми оборонних закупівель Південної Кореї (DAPA).

Сеул назвав свою лазерну програму «проєктом Зоряних воєн». Лазерна зброя для знищення безпілотників, розроблена південнокорейськими військовими спільно із аерокосмічною промисловою компанією Hanwha Aerospace, ефективна та дешева (вартість одного пострілу становить 1,45 доларів США), але водночас тиха і непомітна, повідомили в DAPA.

Читайте також: Південна Корея розпочала серійне виробництво власного надзвукового винищувача

«Наша країна стане першою у світі, хто розгортає та використовує лазерну зброю, і можливості реагування наших військових на провокації Північної Кореї із використанням безпілотників надалі будуть посилені», – йдеться у заяві Адміністрації.

Речник DAPA розповів, що лазерна зброя збиває літаючі дрони, спалюючи двигуни або інше електрообладнання безпілотників за 10-20 секунд.

Читайте також: Британські військові показали, як лазерна зброя збиває повітряні цілі

У грудні п’ять безпілотників Північної Кореї залетіли на територію Південної Кореї. Це змусило Сеул підняти в повітря винищувачі та бойові гелікоптери та спробувати збити ворожі дрони.

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея почала серійне виробництво сучасного надзвукового винищувача KF-21 власної розробки.

Фото: Facebook / 대한민국 국방부 (Міністерство оборони Республіки Корея)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-