НАТО відкриває офіс зв’язку в Йорданії

НАТО відкриває офіс зв’язку в Йорданії

Укрінформ
Північноатлантичний альянс відкриє Офісу зв'язку в Аммані (Йорданії), що стане першим представництвом НАТО в регіоні Близького Сходу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті НАТО.

"Наголошуючи на мінливому регіональному і глобальному ландшафті безпеки, члени Альянсу на саміті НАТО 2024 року у Вашингтоні, округ Колумбія, ухвалили план дій щодо сильнішого, більш стратегічного і орієнтованого на результат підходу до свого південного сусідства. Цей план чітко демонструє відданість НАТО посиленню взаємодії і співпраці зі своїми партнерами на Близькому Сході та в Північній Африці, в тому числі шляхом створення першого в історії офісу зв'язку в регіоні, в Аммані, Йорданське Хашимітське Королівство", - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що це рішення "знаменує собою важливу віху в глибокому стратегічному партнерстві між Йорданією і Альянсом": "Вона визнає важливу роль Йорданії як маяка стабільності в регіональному і глобальному контекстах, а також як давнього лідера в боротьбі з транснаціональними загрозами, в тому числі з тероризмом і насильницьким екстремізмом".

Читайте також: База протиракетної оборони НАТО в Польщі почала виконання місії

Очікується, що Офіс, діючи як представництво, зблизить НАТО і Йорданію, посилюючи політичний діалог і практичну співпрацю в сферах, що становлять спільний інтерес між Альянсом і Йорданією. "Це забезпечить регулярну взаємодію між НАТО і йорданською владою, сприяючи таким чином кращому спільному розумінню національного і регіонального контексту, а також розвитку і виконанню програм і заходів партнерства, в тому числі, серед іншого, конференцій, курсів та навчальних програм в таких сферах, як стратегічний аналіз, планування на випадок надзвичайних ситуацій цивільного характеру і готовність до них, врегулювання кризових ситуацій, публічна дипломатія, кібербезпека і кліматичні зміни", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у Вашингтоні 9–11 липня проходить саміт НАТО, у якому бере участь українська делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-