КНДР демонтує єдину залізницю на південь Корейського півострова

КНДР демонтує єдину залізницю на південь Корейського півострова

Укрінформ
Північна Корея почала демонтаж своєї ділянки єдиної міжкорейської залізниці, що є останнім кроком Пхеньяна з ліквідації маршрутів, які вважалися символами міжкорейського обміну та співпраці.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на Міноборони Південної Кореї повідомляє Yonhap.

За даними міністерства, північнокорейські військові з кінця червня розбирають на своїй стороні колії і знімають рейки на залізниці, що з’єднує демаркаційну лінію з північнокорейським прикордонним містом Кесон.

Цей крок є останнім у зусиллях Північної Кореї знищити маршрути між Північчю і Півднем після того, як її лідер Кім Чен Ин у січні дав вказівку зруйнувати з боку КНДР усі міжкорейські дороги до рівня, непридатного для їх відновлення.

Читайте також: Південна Корея розгорне лазерну зброю для збиття безпілотників КНДР

З того часу Пхеньян розгорнув у прикордонних районах велику кількість військ, які мінують територію, зводять інженерні загородження і будують військові дороги. Зокрема, встановили міни і зруйнували до непридатного стану дві дороги на західному кордоні й уздовж східного узбережжя, що з’єднували дві Кореї.

У 2018 році, в період потепління міжкорейських відносин, Сеул і Пхеньян домовилися з’єднати й модернізувати свої ділянки залізниці між Півднем і Північчю, але цей проєкт зазнав краху після провалу в 2019-му Ханойського саміту між тодішнім президентом США Дональдом Трампом і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея є серед головних постачальників боєприпасів у Росію, що дозволяє їй вести агресивну війну проти України. У цьому контексті союзники по Альянсу занепокоєні тим, що саме Росія постачає для КНДР у відповідь в рамках військового співробітництва.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-