Білоруси піднімали у повітря авіацію через російський «Шахед», який «заблукав» - Гаюн

Білоруси піднімали у повітря авіацію через російський «Шахед», який «заблукав» - Гаюн

Укрінформ
Один із дронів-камікадзе типу Shahed, запущений Росією у четвер ввечері під час чергової атаки по Україні, залетів до Білорусі і перебував у повітряному просторі цієї країни щонайменше одну годину.

Про це повідомляє у Телеграмі моніторингова група «Беларускі Гаюн», передає Укрінформ.

Відомо, що БПЛА зайшов на територію Білорусі із Чернігівської області в районі населеного пункту Лоєв (Гомельська область РБ) і взяв курс на північний захід країни (у напрямку Мозиря).

«…Проте є ще один важливий аспект. На момент надходження першої інформації про захід БПЛА до Білорусі над Гомельщиною вже більше години перебував гелікоптер Мі-24 ВПС РБ, який вилетів до Гомельського району з аеродрому Мачулищі в районі 19:00, та винищувач із Барановичів, який вилетів ще раніше — близько 18:30», - пише моніторингова група.

«Беларускі Гаюн» вказує, що це може свідчити про те, що сили ППО Білорусі зафіксували захід «Шахеда» до країни задовго до того, як інформація про це з'явилася у ТГ-каналах, і сам «Шахед» зайшов раніше — близько 19:00.

Читайте також: На Київщині уламки збитих «Шахедів» упали в трьох районах

«Ба більше, вже на момент надходження перших публічних повідомлень винищувач ВПС РБ відлетів з Гомельського району, а згодом пішов у Мачулищі й гелікоптер ВПС РБ. Не виключено, що війська РБ були в курсі майбутніх маневрів і контролювали повітряний простір над територією Білорусі у разі непланової поведінки одного з «Шахедів», - вважає моніторингова група.

За її даними, маршрут «Шахеда» над Білоруссю був наступний: захід у районі н.п. Лоєв – рух на Мозир – поворот у район Хойніков – вихід із Білорусі в районі Поліського радіаційно-екологічного заповідника.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер ввечері у Київській, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях була оголошена повітряна тривога у зв'язку із застосуванням військами РФ ударних дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-