У Чорногорії виправдали проросійських політиків, засуджених у справі про держпереворот

У Чорногорії виправдали проросійських політиків, засуджених у справі про держпереворот

Укрінформ
Вищий суд Чорногорії виправдав фігурантів справи про нібито спробу державного перевороту 2016 року.

Про це повідомляє Barron's, передає Укрінформ.

"Чорногорський суд сьогодні виправдав промосковського спікера парламенту та ще 12 осіб, яких повторно судили за ймовірну спробу державного перевороту за підтримки РФ", - йдеться у повідомленні.

Суддя Зоран Радович заявив, що "не було жодних доказів того, що обвинувачені винні в інкримінованих їм діях, тому вони були виправдані".

Читайте також: Як Франція протистоїть російським інформаційним вкидам

У 2019 році суд засудив двох членів нині правлячої проросійської партії "Демократичний фронт" (ДФ) до п’яти років ув’язнення кожного за ймовірну змову з метою вбивства прем’єр-міністра Мило Дукановича в день парламентських виборів, 16 жовтня 2016 року. Обидва - теперішній спікер парламенту Андрія Мандич та депутат Милан Кнежевич - були звинувачені в участі у "злочинній організації", яка планувала повалити Джукановича та завадити вступу Чорногорії у НАТО.

Читайте також: Росія готує заколот у Молдові - США, Канада і Британія

Найсуворіші вироки, по 12 та 15 років, отримали двоє ймовірних російських шпигунів, яких судили заочно.

Через два роки апеляційний суд скасував вирок, а торік розпочався повторний розгляд справи. Критики заявили, що справа була сфабрикована.

Як повідомлялося, у 2021 році Апеляційний суд Чорногорії скасував рішення суду першої інстанції у справі щодо невдалого державного перевороту 2016 року і відправив справу на повторний розгляд.

Фото: Boris Pejović/Vijesti

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-