У Петербурзі аспіранта-фізика засудили до 4 роки за розбиті вікна у військкоматі

У Петербурзі аспіранта-фізика засудили до 4 роки за розбиті вікна у військкоматі

Укрінформ
Виборзький районний суд у Петербурзі засудив до чотирьох років ув'язнення місцевого жителя Володимира Миронова за два розбиті вікна у будівлі військкомату та антивоєнні написи на його стіні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Миронова визнали винним у хуліганстві та так званій дискредитації армії. За версією слідства, він діяв "за мотивами політичної ненависті".

Миронов – аспірант Санкт-Петербурзького національного дослідницького Академічного університету імені Ж.І. Алфьорова (навчальний заклад фізико-технологічного профілю). Раніше його вже штрафували за адміністративною статтею про так звану дискредитацію армії.

З матеріалів справи випливає, що у лютому 2023 року Миронов приїхав до військкомату Виборзького району Петербурга, дістав гайковий ключ і розбив їм шибки у двох вікнах. Потім він узяв балон із чорною фарбою та наніс на фасад будівлі військкомату антивоєнні написи.

За версією звинувачення, Миронов діяв "за мотивами політичної, ідеологічної ненависті та ворожнечі, а також ненависті щодо військовослужбовців ЗС РФ, спричиненого неприйняттям зовнішньої політики держави щодо проведення спеціальної військової операції на території України". Збитки оцінили у 31 тисячу рублів. Миронов був затриманий наступного дня після події та поміщений у СІЗО.

Читайте також: У 2023 році кожне шосте покарання за «дискредитацію армії РФ» сталося у Криму - Ташева

Миронов вину частково визнав, заподіяний збиток відшкодував.

Як повідомлялося, після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну по всій Росії почали нападати на військкомати, відділи поліції, міські адміністрації та приймальні "Єдиної Росії". Найчастіше будівлі підпалювали. Після оголошення мобілізації кількість таких атак багаторазово зросла.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабної війни та станом на червень 2024 року, у подібних справах було притягнуто до відповідальності майже 550 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-