Парламентську фракцію партії Макрона очолив Габріель Атталь

Парламентську фракцію партії Макрона очолив Габріель Атталь

Укрінформ
У Франції депутати від президентської партії "Відродження" обрали в. о. прем'єр-міністра Габріеля Атталя головою своєї фракції в новообраній Національній асамблеї.

Про це повідомляє France Info, передає Укрінформ.

"Я буду виконувати обов'язки прем'єр-міністра стільки, скільки це буде потрібно. Я зможу зайняти своє місце серед вас, щойно президент прийме мою відставку», - сказав Атталь, звертаючись до однопартійців.

Він був переобраний у парламент у другому турі виборів.

Атталь був єдиним кандидатом на посаду керівника фракції. Упродовж тижня була інформація, що свої кандидатури висуватимуть також експрем’єр-міністр Елізабет Борн та міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен, проте згодом вони відмовилися від боротьби.

Президент Еммануель Макрон після повернення з саміту НАТО провів нараду з лідерами "Відродження" з метою пошуку шляхів створення сильної відносної більшості у парламенті.

Читайте також: Зеленський обговорив із Макроном підготовку наступного оборонного пакету

Як повідомлялося, раніше президент Франції Еммануель Макрон не прийняв відставку прем'єр-міністра Габріеля Атталя після виборів.

На дострокових парламентських виборах у Франції перемогу здобув лівий "Новий народний фронт", президентський блок «Разом» був другим, а ультраправе «Національне об’єднання» та його союзники замкнули трійку лідерів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-