У Німеччині - сильний шторм із градом та повінь

У Німеччині - сильний шторм із градом та повінь

Фото
Укрінформ
Сильний шторм пройшов у південній німецькій землі Баварія ввечері у п’ятницю. У регіоні виникла повінь, дороги стали білими від граду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Заплановані заходи просто неба у Мюнхені та Регенсбурзі скасували. У місті Кемптент дороги стали білими від граду, який довелося розчищати снігоочисниками та лопатами. Град призвів до призупинення руху на деяких дорогах, однак до ранку усі дороги знову були чистими.

Найбільше постраждали регіон Алльгой та район Ліндау, поблизу Боденського озера та кордону з Австрією. Там роботи із ліквідації наслідків негоди, зокрема відкачування води із підвалів, тривали до ночі.

У місті Розенгайм затоплені підвали і повалені дерева на дороги і залізничні колії. Інформації про постраждалих не надходило.

Фото: Alexander Wolf/dpa/onw-images/picture alliance
Фото: Alexander Wolf/dpa/onw-images/picture alliance

Крім цього, у деяких частинах Нижньої Саксонії у п’ятницю сильні дощі спричинили затоплення підвалів та вулиць. Так, у місті Нордгорн, поблизу кордону із Нідерландами, зафіксували понад 100 інцидентів.

Повінь призвела до тимчасового закриття відділення невідкладної допомоги місцевої лікарні, а переповнені водойми завдали шкоди житловим районам. Кілька доріг були тимчасово закриті, а для ліквідації наводнення були викликані близько 200 пожежників.

Читайте також: У Туреччині через паводки загинула молода дівчина, є постраждалі

За прогнозом Німецької метеорологічної служби, у суботу і неділю у Нижній Саксонії пройдуть сильні дощі, особливо у прибережних районах.

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня на південному сході Швейцарії у кантоні Граубюнден унаслідок повені, спричиненої сильними дощами, та подальшого зсуву ґрунту рятувальники знайшли мертвою одну людину з трьох зниклих безвісти.

Фото: Vifogra/dpa/picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-