Світові лідери висловили підтримку Трампу після замаху

Світові лідери висловили підтримку Трампу після замаху

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єрка Італії Джорджа Мелоні, лідер Китаю Сі Цзіньпін та інші світові лідери засудили замах на експрезидента США Дональда Трампа і висловили йому підтримку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Макрон зазначив, що його думки з Трампом, який став жертвою замаху, і побажав йому якнайшвидшого одужання. «Це трагедія для наших демократій. Франція поділяє шок та обурення американського народу", - сказав президент Франції.

Шольц заявив, що напад на кандидата у президенти США Трампа був підлим. «Бажаю йому якнайшвидшого одужання. Мої думки також з людьми, які постраждали внаслідок нападу. Такі акти насильства загрожують демократії», - зазначив він.

Як заявив прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс, те, що сталося у Пенсильванії, «було страшним та неправильним. Це полегшення, що колишній президент Трамп у безпеці… Не може бути місця політичному насильству».

Читайте також: Мішель, Боррель і Мецола засудили напад на Трампа

«Я з тривогою стежу за новинами з Пенсильванії, де під час мітингу вистрелили у 45-го президента США Дональда Трампа. Я висловлюю йому солідарність та найкращі побажання швидкого одужання з надією, що в наступні кілька місяців виборчої кампанії діалог та відповідальність переважать ненависть та насильство», - заявила голова уряду Італії Мелоні.

Прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схооф сказав, що шокований нападом на Трампа. «Це полегшення, що його травми виявилися незначними. Я бажаю йому повного та швидкого одужання та передаю найкращі побажання йому та його родині. Мої думки з усіма, хто постраждав внаслідок цієї атаки. Політичне насильство абсолютно неприйнятне», - наголосив він.

Як передає Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що замах на Трампа є шокуючим моментом для світу.

Читайте також: Зеленський після замаху на Трампа: Такому насильству немає виправдань

“Замах на президента Дональда Трампа є шокуючим моментом не лише для Америки, але й для всього вільного та демократичного світу”, - написав Дуда у соцмережі X. Він побажав Трампу якнайшвидшого одужання, висловивши сподівання, що його травми не є важкими і він скоро відновить сили.

В іще одному дописі Дуда також висловив співчуття рідним та близьким жертв цього теракту.

Своєю чергою голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск у соцмережі X побажав Трампу швидкого і повного одужання. “Насильство ніколи не є відповіддю на політичні розбіжності в демократії. Я впевнений, що це те, з чим ми всі можемо погодитися без жодної тіні сумніву”, - наголосив Туск.

Голова КНР Сі Цзіньпін зазначив, що Китай стурбований стріляниною на виборчому мітингу, і висловив підтримку Трампу.

Читайте також: Столтенберг засудив замах на Трампа

Як повідомляв Укрінформ, під час виборчого мітингу Трампа у Батлері (штат Пенсильванія) сталася стрілянина. Трамп дістав незначне поранення — куля зачепила вухо. Правоохоронні органи США "нейтралізували" особу, що вчинила стрілянину. Інцидент розслідується як можливий замах на вбивство.

Пізніше прокурор округу Батлер Річард Голдінгер заявив, що двоє людей загинули, включно зі стрільцем.

Президент США Джо Байден засудив напад на Трампа й висловив вдячність Секретній службі США за оперативне реагування.

Фото: ZUMAPRESS.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-