Ізраїль підтвердив ліквідацію одного з ватажків ХАМАСу

Ізраїль підтвердив ліквідацію одного з ватажків ХАМАСу

Укрінформ
Ізраїль підтвердив, що ВПС країни нанесли удар по командиру бригади ХАМАСу «Хан Юніс» Рафаху Саламеху на півдні сектору Гази та ліквідували його.

Про це повідомляється у спільній заяві Армії оборони Ізраїлю та Загальній службі безпеки країни, передає Укрінформ.

Зазначається, що Саламех був одним з найближчих соратників Мохаммада Дейфа, командира військового крила ХАМАСу, і одним з натхненників кривавого нападу угруповання на Ізраїль 7 жовтня 2023 року.

Саламех приєднався до терористичної організації на початку 1990-х років і був призначений на посаду командира батальйону ХАМАСу «Аль Карара» бригади «Хан Юніс» під командуванням Мохаммада Сінвара. У заяві зауважується, що Саламех відіграв важливу роль у викраденні солдата ЦАХАЛу Гілада Шаліта. Під час операції «Захисний рубіж» у 2014 році Саламех командував бойовою підтримкою та оборонними планами ХАМАСу.

Читайте також: Аргентина визнала ХАМАС терористичною організацією

У 2016 році він замінив Сінвара на посаді командира бригади «Хан Юніс». Окрім численних ракетних обстрілів Ізраїлю він також командував двома тунелями, які були атаковані під час війни у травні 2021 року.

«Ліквідація Рафаха Саламеха суттєво обмежує військовий потенціал ХАМАСу», - наголошується у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль завдав ударів у суботу по будівлі, де міг перебувати військовий командир Мухаммад Дейф, який вважається організатором нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня, влада Гази повідомляє про десятки загиблих. Крім того, удари були спрямовано проти іншого бойовика – Рафаха Саламеха, головного командира ХАМАСу в місті Хан-Юнісі, який в цей момент був разом з Дейфом.

Фото: Jalaa Marey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-