Біля резиденції Путіна на Валдаї виявили ще одну систему ППО «Панцир»

Біля резиденції Путіна на Валдаї виявили ще одну систему ППО «Панцир»

Фото
Укрінформ
На острові Горобиновий за 3,7 кілометра від резиденції російського диктатора Володимира Путіна на Валдаї встановили другу систему протиповітряної оборони "Панцир-С1".

Про це свідчать супутникові знімки Google від 6 травня 2024 року, повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Зазначається, що журналісти видання вивчили історію супутникових знімків сервісу Planet.com і дійшли висновку, що установка ППО в лісі біля резиденції Путіна з'явилася в березні 2024 року.

Судячи зі знімків, систему ППО встановили на спеціально побудованій вежі.

Раніше таку саму споруду з установкою протиповітряної оборони помітили в Московській області. Команда розслідувачів Conflict Intelligence Team припускала, що з вежі зручніше прикривати повітряний простір від українських безпілотників.

Як зазначає видання, у січні телеграм-канал ВЧК-ОГПУ писав, що атаки українських дронів на Санкт-Петербург пов'язані з перекиданням систем ППО на "захист стратегічно важливого об'єкта на Валдаї".

Читайте також: У «резиденції Путіна» на Алтаї згоріла одна з будівель - ЗМІ

Фотографію ще одного "Панцира" нібито встановленого поруч із валдайською резиденцією Путіна в селі Ящерово, у січні 2023 року публікувало видання "Агентство".

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Путін останнім часом на публічних заходах просто неба почав носити під одягом бронежилет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-