Байден назвав помилкою свій заклик поцілити Трампа «в яблучко»

Байден назвав помилкою свій заклик поцілити Трампа «в яблучко»

Укрінформ
Президент США Байден визнав, що його заклик поцілити кандидата від республіканців Трампа «в яблучко» за кілька днів до замаху на нього був помилкою.

Як передає Укрінформ, про це Байден заявив в інтерв’ю NBC.

Він сказав, що насправді лише закликав демократів приділяти більше уваги діям Трампа.

«Я мав на увазі: зосередьтеся на ньому, – сказав глава Білого дому. – Зосередьтеся на тому, що він робить, зосередьтеся на його політиці, зосередьтеся на кількості брехні, яку він сказав під час дебатів. Зосередьтеся на цілій низці речей».

Водночас Байден відкинув припущення, що його характеристика Трампа як загрози демократії сприяла насильству, як про це заявляють деякі представники Республіканської партії.

Читайте також: Трамп зібрав достатньо голосів, аби йти у президенти від республіканців

Загроза демократії «є реальною, коли президент говорить такі речі, як він говорить», зазначив Байден, вказавши на спроби Трампа скасувати результати виборів 2020 року.

«Я не та людина, яка сказала, що не прийме результат цих виборів автоматично. Не можна любити свою країну тільки тоді, коли ти перемагаєш. Тому я зосередився на тому, що він говорить – я маю на увазі ідею», – зауважив президент США, додавши, що на відміну від свого опонента не вдавався до насильницької риторики.

Читайте також: Байден: Ми не можемо допустити, щоб насильство стало нормою

Як повідомлялося, деякі союзники Трампа стверджують, ніби Байден та інші демократи розпалювали ворожнечу до експрезидента, і це, мовляв, сприяло замаху на нього 13 липня.

Під час приватної розмови Байден нещодавно заявив донорам, що «настав час поцілити Трампа в яблучко».

Фото: Wade Vandervort 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-