Уряд США оскаржить рішення про закриття справи щодо секретних документів Трампа

Уряд США оскаржить рішення про закриття справи щодо секретних документів Трампа

Укрінформ
Міністерство юстиції США оскаржить рішення Окружного суду штату Флорида про закриття справи проти колишнього президента країни Дональда Трампа щодо зберігання секретних документів у його резиденції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Зазначається, що суддя Округу Ейлін Кеннон, яка була призначена суддєю під час президенства Трампа, постановила, що спеціальний прокурор Джек Сміт, який очолює обвинувачення, був незаконно призначений на свою посаду та не мав повноважень порушувати справу.

Своєю чергою прессекретар Сміта заявив, що рішення судді Кеннон "відхиляється від єдиного висновку усіх попередніх судів", які розглядали це питання.

Reuters повідомляє, що суди послідовно визнавали, що генеральний прокурор має право призначати спеціальних радників для проведення певних розслідувань. Тому міністерство юстиції США заявило, що готуватиме апеляцію щодо цього рішення.

Читайте також: Трамп зібрав достатньо голосів, аби йти у президенти від республіканців

Як повідомлялося Верховний суд США 1 липня постановив, що Трамп не може бути притягнутий до відповідальності за дії, які він вчинив у межах його конституційних повноважень як президента. Це рішення вперше визнало президентський імунітет від будь-якого судового переслідування. Хоча стосувалося звинувачень, висунутих Смітом в окремій справі щодо спроб Трампа скасувати результаті виборів 2020 року, коли він програв нинішньому президентові Джо Байдену.

Американський суд у Флориді закрив у понеділок кримінальну справу за звинуваченням експрезидента Дональда Трампа у незаконному зберіганні секретних документів після завершення його президентського терміну.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-