Турецький інженер розробив літальний апарат зі штучним інтелектом для нейтралізації БПЛА

Турецький інженер розробив літальний апарат зі штучним інтелектом для нейтралізації БПЛА

Укрінформ
Турецький розробник, який здобув вищу технічну освіту в Німеччині, проходив стажування у вишах Британії та Південної Кореї, розробив технологію нейтралізації ворожих БПЛА.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на профільне видання Teknoloji Тürkiye.

«Технології високошвидкісного автономного БПЛА відіграють вирішальну роль у нейтралізації ворожих БПЛА… Після зльоту наш БПЛА він швидко визначає місцезнаходження таких БПЛА за допомогою передової технології штучного інтелекту та нейтралізує їх недорогим способом - шляхом прямого удару», - пояснив випускник Мюнхенського технічного університету Батухан Юмуртаджі суть своєї розробки.

За його словами, розроблена технологія відповідає нагальній потребі в недорогих рішеннях захисту від безпілотників, особливо після подій в Україні. Це літальний апарат із штучним інтелектом, який перетворюється на кулю, розганяючись до 250 кілометрів на годину.

Читайте також: В Україні вже відновлюють німецькі бойові машини - директор Укроборонпрому

Для реалізації свого задуму турецький інженер Батухан Юмуртаджі спільно з угорським Балажем Надем створив компанію Tytan Technologies, на базі якої розробляють мисливця на дронів. Їхня мета - стати всесвітньо визнаним і надійним брендом протягом 5 років.

Як повідомляв Укрінформ, українські стартапи успішно створюють недорогих роботів для виконання бойових завдань, розмінування та автоматизованої евакуації поранених, перенесення військового спорядження та ін.

Фото ілюстративне: ndtv.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-