Суд визнав американського сенатора Менендеса винним у хабарництві

Суд визнав американського сенатора Менендеса винним у хабарництві

Укрінформ
Суд у Нью-Йорку визнав сенатора-демократа Боба Менендеса винним в отриманні хабарів від трьох бізнесменів за сприяння в укладанні угод з іноземними чиновниками, а також спробу зірвати кілька розслідувань.

Про це повідомляє The Washington Post, передає Укрінформ.

«Присяжні федерального суду Мангеттену визнали донедавна впливового законодавця з Нью-Джерсі винним за всіма 16 пунктами обвинувачення, які включають хабарництво, здирництво, шахрайство, змову, перешкоджання правосуддю та діяльність як іноземного агента Єгипту з 2018 по 2022 рік», - зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що в ті роки Менендес був на піку свого впливу у Вашингтоні, коли очолював комітет Сенату з міжнародних відносин. Двоє інших обвинувачених у цьому процесі - забудовник Фред Дайбс і бізнесмен Ваель «Вілл» Гана - також були засуджені.

Сам Менендес не давав свідчень на свій захист. Очікується, що його команда подасть апеляцію.

Читайте також: Проти впливового сенатора США починається судовий процес за хабарництво

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура висунула офіційні обвинувачення сенатору Менендесу  у вересні минулого року. За кілька місяців до цього агенти ФБР обшукали його будинок у Нью-Джерсі. Тоді виявили понад 480 тисяч доларів готівкою, більшу частину яких було вкладено в конверти або заховано в одязі, шафах і сейфі.

Крім того, ФБР повідомило про знайдені злитки золота на понад 100 тисяч доларів. Згодом сенатор заявив, що золото належало його дружині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-