ЗМІ дізналися про втечу високопоставленого дипломата з КНДР до Південної Кореї

ЗМІ дізналися про втечу високопоставленого дипломата з КНДР до Південної Кореї

Укрінформ
Високопоставлений дипломат, який працював у посольстві КНДР на Кубі, торік разом з родиною втік до Південної Кореї. Про це стало відомо тільки тепер, після його спілкування зі ЗМІ.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NK News.

«Північнокорейський «політичний радник», який працював у посольстві на Кубі, нещодавно втік до Південної Кореї. Це підтвердила розвідка Сеула після публікації інтерв’ю з дипломатом у місцевих ЗМІ», - повідомляє видання.

Зазначається, що дипломат на ім’я Рі Іль Гю працював на Кубі дев’ять років, але раптово залишив посаду в листопаді 2023 року.

В інтерв’ю південнокорейським ЗМІ Рі пояснив, що він розчарувався в режимі КНДР. А до втечі спонукала корупція в міністерстві закордонних справ, а також те, що влада відхилила його прохання відвідати Мексику для лікування.

Під час спілкування із журналістами він розповів про зневажливе ставлення Кім Чен Ина до власного МЗС та про долю двох високопоставлених дипломатів.

Читайте також: КНДР демонтує єдину залізницю на південь Корейського півострова

Зокрема втікач підтвердив, що колишнього віцеміністра закордонних справ КНДР Хан Сон Рейоля стратили за обвинуваченням у шпигунстві на користь США. А міністр закордонних справ Північної Кореї Рі Йон Хо був відправлений до політичного табору разом зі своєю родиною в грудні 2019 року за обвинуваченням у корупції.

Як повідомляв Укрінформ, НАТО не має сумнівів у тому, що Північна Корея надає значну військову підтримку Росії для продовження загарбницької війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-