Група євродепутатів хоче позбавити Угорщину права голосу в Раді ЄС через зловживання Орбана

Група євродепутатів хоче позбавити Угорщину права голосу в Раді ЄС через зловживання Орбана

Укрінформ
Група із 63 депутатів Європарламенту закликала очільників європейських інституцій призупинити право голосу Угорщини в Раді ЄС через зловживання головуванням країни в цій структурі з боку Віктора Орбана.

Як передає Укрінформ із посиланням на POLITICO, з відповідним закликом євродепутати виступили у спільному листі на адресу керівництва ЄС.

"У листі, який є у розпорядженні POLITICO, 63 євродепутати звернулися до президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, президента Європейської ради Шарля Мішеля та голови Європарламенту Роберти Мецоли, заявивши, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан "вже завдав значної шкоди, експлуатуючи та зловживаючи роллю головуючого в Раді", - йдеться у матеріалі.

Як зазначається, євродепутати вказали на те, що Орбан "здійснив кілька дипломатичних візитів, зокрема, до Путіна в Росії та Сі Цзіньпіна в Китаї, під час яких він навмисно спотворював свої повноваження".

Читайте також: Віцепрезидентка Єврокомісії: Ми не можемо позбавити Угорщину головування

Парламентарії наголосили на необхідності відреагувати на це належним чином: "Це вимагає реальних дій, таких як призупинення права голосу Угорщини в Раді, оскільки практика показала, що просте словесне засудження цієї ситуації не має жодного ефекту".

Лист підписали депутати Європарламенту з низки країн та парламентських груп, включаючи ЄНП, "Відродження", "Лівих" та "Зелених".

Читайте також: Дії Орбана не відповідають правилам ЄС - посол Німеччини

Як повідомляв Укрінформ, голова Європейської ради Шарль Мішель дорікнув Віктору Орбану за його самопроголошену "мирної місії" щодо України та нагадав, що Угорське головування в Раді ЄС не грає жодної ролі в представленні Євросоюзу на міжнародній арені та не отримувало жодного мандату на ведення переговорів від імені ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-