Фінські та шведські пілоти перехопили винищувачі Росії над Балтійським морем

Фінські та шведські пілоти перехопили винищувачі Росії над Балтійським морем

Укрінформ
Фінські та шведські винищувачі здійснили перехоплення двох російських військових літаків над Балтійським морем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Об’єднаного командування Повітряних сил НАТО.

Об’єднаний центр повітряних операцій НАТО у німецькому місті Юдем 15 липня повідомив, що над Балтійським морем, над міжнародними водами, фіксують два російських винищувачі, що прямують з Калінінградської області до основної частини РФ.

Літаки помітили також фінські та шведські моніторингові центри, після чого обидві країни підняли своїх пілотів для перехоплення. Російські винищувачі не мали плану польоту, не тримали зв’язок з цивільними авіадиспетчерами та не використовували сигналів транспондера.

"Фінські та шведські винищувачі здійснили перехоплення у тісній координації з Об’єднаним центром повітряних операцій НАТО. Це рутинне завдання підтверджує рівень інтеграції обох союзників, яку вони досягли в рамках інтегрованих систем протиповітряної та протиракетної оборони НАТО та домовленостей Альянсу щодо контролю за повітрям у Балтійському морі" – зазначено у коментарі.

Читайте також: У НАТО кажуть, що вступ Швеції та Фінляндії значно посилив рівень стримування РФ на Балтиці

Як повідомлялося, у першому кварталі 2024 року кількість вильотів винищувачів НАТО на перехоплення російських літаків, які наближалися до повітряного простору країн-союзниць Альянсу над регіоном Балтійського моря, зросла на 20-25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-