В Ірані спростували причетність до замаху на Трампа

В Ірані спростували причетність до замаху на Трампа

Укрінформ
Іран категорично спростовує інформацію, поширену в американських ЗМІ, про причетність Тегерана до змови з метою вбивства колишнього президента США Дональда Трампа.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Тегеран відкинув те, що він назвав "необґрунтованими та зловмисними" звинуваченнями, які пов'язують його зі змовою для вбивства Трампа", - йдеться у повідомленні.

Американські мовники CNN та NBC повідомили у вівторок, що Секретна служба США нещодавно посилила безпеку навколо Трампа після отримання розвідувальних даних про те, що теперішній кандидат у президенти від Республіканської партії є мішенню потенційної іранської змови.

Однак CNN написав, що слідство переконане - ліквідований стрілець Томас Меттью Крукс не пов'язаний з Іраном, а сам інцидент не був реалізацією намірів Ісламської республіки.

Речник Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канані наголосив, що Іран “рішуче відкидає будь-яку причетність до недавнього збройного нападу на Трампа”.

Речник посла Ірану в ООН назвав звинувачення у змові з метою вбивства колишнього президента “необґрунтованими та зловмисними”.

Читайте також: Очільниця Секретної служби США не піде у відставку через замах на Трампа

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня, під час виборчого мітингу Трампа у Батлері (штат Пенсильванія) сталася стрілянина. Експрезидент дістав незначне поранення – куля зачепила вухо. Стрільця ліквідував снайпер Секретної служби.

Фото: Rouzbeh Fouladi/ZUMA Press Wire/picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-