Литва заборонить в'їзд автомобілів із білоруськими номерами

Литва заборонить в'їзд автомобілів із білоруськими номерами

Укрінформ
Литва із 18 липня заборонить в'їзд у країну легкових автомобілів із реєстраційними білоруськими номерами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт литовської митниці.

Заборона поширюється на автомобілі незалежно від громадянства їхнього власника або водія. Автомобілі, які вже перебувають на території Литви, мають бути вивезені до 18 січня 2025 року. У разі якщо власники машин не зроблять цього, то їх буде оштрафовано, а автомобіль - конфісковано.

До 16 серпня 2024 року до Литви дозволено в'їжджати автомобілям з білоруськими номерами, власники яких мають чинні візу або посвідку на тимчасове проживання і керують автомобілем з особистою метою (не для продажу). Обмеження не торкнуться авто із білоруськими дипломатичними номерами.

Читайте також: Литва обмежує участь міністрів на зустрічах ЄС в Угорщині

Як повідомлялося, 15 липня заборону на в'їзд зареєстрованих у Білорусі автомобілів ввела Латвія. Мін'юст Латвії також розробляє законопроєкт, який заборонить перебування в країні автомобілів з білоруськими номерами. Власники автомобілів мають зареєструвати транспорт у Латвії, у разі невиконання цієї вимоги автомобіль буде конфісковано і передано Україні.

Раніше Польща, Латвія, Литва, Норвегія, Фінляндія, Норвегія та Болгарія заборонили в'їжджати на свою територію машинам із російськими номерами.

Фото: lrmuitine.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-