Відносини з Британією та підтримка України: Макрон назвав теми саміту Європейської політичної спільноти

Відносини з Британією та підтримка України: Макрон назвав теми саміту Європейської політичної спільноти

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон прибув у Бленгеймський палац у Великій Британії, де у четвер відбувається четвертий саміт Європейського політичного співтовариства. Учасники зібрання з 47 країн підтвердити зокрема, свою непохитну підтримку України.

Як передає кореспондент Укрінформу, у програмі французького лідера, зокрема, спільний з Молдовою круглий стіл з питань захисту демократії та боротьби з іноземним втручанням і маніпулюванням інформацією, а також зустріч з Ніколом Пашиняном, прем’єр-міністром Вірменії.

«Цей новий саміт стане можливістю підтвердити нашу відданість миру, безпеці та стабільності на європейському континенті разом з усіма нашими партнерами, а також підтвердити нашу непохитну підтримку України», - наголошує пресслужба глави французької держави.

Президент Франції також покладає особливі надії на розвиток діалогу з новим прем’єром Великої Британії Кіром Стармером.

Читайте також: У Британії розпочався 4-й саміт Європейської політичної спільноти

«Я думаю, що у нас є багато перспектив, це чудова можливість для перезавантаження наших відносин (з Великою Британією – ред.), та обговорення багатьох перспектив», - відзначив Макрон перед початком зустрічі.

Після Праги, Кишинева та Гренади це буде четвертий саміт Європейської політичної спільноти з моменту її створення за пропозицією Президента Республіки у Страсбурзі в травні 2022 року під час французького головування в Раді Європейського Союзу.

Нагадаємо, четвертий саміт Європейської політичної спільноти, який проходить 18 липня у Британії за участю лідерів близько 50 країн, розгляне три головні теми: захист демократії, регулювання міграції та вдосконалення взаємодії в енергетичній сфері.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-