Європарламент обрав Урсулу фон дер Ляєн президентом Єврокомісії

Європарламент обрав Урсулу фон дер Ляєн президентом Єврокомісії

Оновлено
Укрінформ
Депутати новообраного Європейського парламенту сьогодні, під час першої пленарної сесії у Страсбурзі, за результатами таємного голосування більшістю голосів обрали Урсулу фон дер Ляєн наступним президентом Європейської комісії на період 2024-2029 років.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у процедурі голосування взяли участь 707 депутатів.

Із них за продовження мандата чинної керівниці Єврокомісії на наступні 5 років висловилися 401 депутат, проти – 284, утрималися 15 депутатів, ще 7 європейських політиків не взяли участь у голосуванні.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн закликала створити Європейський оборонний союз
Президент України Володимир Зеленський привітав Урсулу фон дер Ляєн з переобранням на посаду президентки Європейської комісії на другий термін. Про це глава Української держави повідомив у соцмережі Х.

«Вітаю Урсулу фон дер Ляєн з переобранням на посаду президентки Європейської комісії на другий термін. Бажаю президентці фон дер Ляєн успіхів у досягненні результатів для всіх європейців і зміцненні єдності, оборони й економічної могутності ЄС», - відзначив Зеленський.

Він зауважив, що ЄС – це різноманітна група країн і спільнот, і саме в цьому полягає його сила: сила в різноманітті.

«Я бажаю президентці Єврокомісії всіляких успіхів у забезпеченні того, щоб кожен отримував користь від цього колективного зростання та стійкості. Україна як майбутній член ЄС прагне активно сприяти зміцненню миру, безпеки та процвітання у Європі, а також зростанню глобальної ролі ЄС», - запевнив Президент України.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук також привітав Урсулу фон дер Ляєн із переобранням на посаду президентки Європейської комісії.

Спікер українського парламенту подякував президентці Єврокомісії за особисте лідерство і всі рішення, ухвалені на підтримку України. Він висловив переконання, що за головування фон дер Ляєн солідарність з Україною залишатиметься такою ж непохитною.

«Із нетерпінням чекаю на подальшу співпрацю з Європейською Комісією задля перемоги України та на нашому шляху до ЄС», - резюмував Стефанчук.

Як вже повідомлялося, сьогодні у Страсбурзі відбувається пленарне засідання Європейського парламенту, під час якого депутати провели дебати та таємне голосування щодо призначення Урсули фон дер Ляєн, чинного президента Єврокомісії, на посаду президента цієї Євроінституції на наступний термін з 2024 по 2029 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-