У Франції комуніст переміг у першому турі виборів голови Національної асамблеї

У Франції комуніст переміг у першому турі виборів голови Національної асамблеї

Укрінформ
Депутат від Комуністичної партії та об’єднаний кандидат від лівих Андре Шассень набрав 200 голосів на виборах президента Національної асамблеї (нижня палата парламенту), але цього забракло для перемоги у першому ж турі, для якої необхідно було здобути щонайменше 285 голосів.

Саме з виборів голови розпочав роботу новообраний парламент Франції у четвер, передає Укрінформ з посиланням на France Info.

За перемогу у першому турі виборів голови Нацасамблеї Франції змагались шестеро кандидатів. Друге місце посів кандидат від ультраправих Себастьєн Шену, набравши 142 голоси, третьою фінішувала вже колишня президентка Асамблеї Яель Браун-Піве – 124 голоси. Четвертим - республіканець Філіп Жювен із 48-ма голосами. Останній зняв свою кандидатуру на користь Браун-Піве.

Другий тур розпочався одразу після першого. Згідно з процедурою, депутатів в алфавітному порядку викликають голосувати до галереї Бурбонського палацу, де засідає парламент.

Читайте також: Макрон прийняв відставку уряду та прем’єра Франції Атталя

Якщо президента не вдасться обрати і цього разу, то в третьому турі переможе кандидат, який набере більшу кількість голосів, аніж його суперники.

Як повідомлялося, жодній політичній силі не вдалось отримати більшість на дострокових парламентських виборах у Франції. Перемогу здобув лівий "Новий народний фронт", президентський табір фінішував другим, а ультраправе «Національне об’єднання» та його союзники замкнули трійку лідерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-