Висунення Байдена президентом вирішили відкласти - NYT

Висунення Байдена президентом вирішили відкласти - NYT

Укрінформ
Керівництво Демократичної партії США вирішило відкласти офіційне висунення Джо Байдена кандидатом у президенти.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на власні партійні джерела пише New York Times.

Зазначається, що з ініціативою відкласти голосування, раніше заплановане на наступний тиждень, виступив лідер Демократичної партії у Сенаті Чак Шумер. “Лідер у Сенаті поговорив із очільником Демократів у Палаті громад Хакімом Джефрісом, й обоє погодилися схиляти партію відкласти початок процесу висунення”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Обама вважає, що Байден має змінити своє рішення про участь у виборах

Згодом Тім Вальц, співголова комітету правил Демократичної партії, який визначає порядок висунення кандидатів, повідомив главі виборчого штабу Байдена про необхідність відкладення голосування. “Під цим тиском керівництво Національного комітету Демократичної партії оголосило, що віртуальне голосування відбудеться натомість протягом першого тижня серпня”, - пише NYT.

Як повідомляв Укрінформ, у середу із закликом до президента Байдена зійти з перегонів виступив впливовий демократ Адам Шифф, який є близьким соратником конгресвумен Ненсі Пелосі.

Водночас у середу Білий дім повідомив, що чинний президент Джо Байден захворів на COVID-19 та проведе певний час на самоізоляції в резиденції у штаті Делавер.

Фото: Eric Lee/The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-