США не припинять зусиль, щоби звільнити Гершковича з російської в’язниці - Байден

США не припинять зусиль, щоби звільнити Гершковича з російської в’язниці - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден засудив вирок російського режиму, винесений журналістові WSJ Евану Гершковичу, та наголосив, що Сполучені Штати не припинять зусиль, аби повернути його та інших в’язнів і заручників додому.

Про це йдеться в офіційній заяві глави Білого дому, поширеній у п’ятницю, передає Укрінформ.

«Сьогодні Еван Гершкович отримав 16 років ув'язнення в російській в'язниці – попри те, що не вчиняв злочину. Він, скоріше, став мішенню для російського уряду, бо є журналістом і американцем», - зауважив американський президент.

Байден підкреслив, що Сполучені Штати виступають рішуче за звільнення Гершковича та продовжать вживати зусиль для цього.

«Ми не припинимо наших зусиль, щоби повернути його додому»,- заявив президент США.

Він також указав на той факт, що ООН дійшла офіційних висновків про те, що Росія неправомірно затримує Гершковича.

«Журналістика – це не злочин. Ми продовжимо рішуче відстоювати свободу преси в Росії та в усьому світі, а також протистояти всім тим, хто намагається атакувати ЗМІ чи переслідувати журналістів», - наголосив глава Білого дому.

Він зазначив, що від першого дня роботи на чолі адміністрації США не мав вищого пріоритету, ніж домагатися звільнення та безпечного повернення Евана Гершковича, Пола Вілана та всіх американців, незаконно затриманих та утримуваних в заручниках за кордоном.

Читайте також: Росія перешкоджає присутності Посольства США на судах по справі Гершковича

Як повідомляв Укрінформ, суд у російському Єкатеринбурзі на закритому процесі в п’ятницю засудив журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича до 16 років колонії суворого режиму у справі «про шпигунство». Рішення російського режиму вже засудили інші західні лідери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-